10
9

Ontdek

DE VOORGESCHIEDENIS

Als klein jochie kwam ik in aanraking met tattoo’s, diverse familieleden droegen stoere tattoo’s en als er iemand van de vaart thuis kwam, kon ik niet wachten om hun nieuwe tattoo te bewonderen. Dit is wat ik wilde, een full body (en dat is aardig gelukt). Toen ik 13 jaar oud was, ben ik aan de slag gegaan met naald, draad erom gewikkeld en Oost-Indische inkt. Ik prikte diverse tattoo’s bij mijzelf en daarna waren mijn broers ook slachtoffer. Prachtig om hier op terug te kijken. Dit was mijn start in de tattoo business. In 1995 heb ik de stap genomen om op cursus te gaan, eerst ook voor piercen, daarna tatoeëren en begon in 1996 een shop in Drunen. Vrij snel liep ik tegen de lamp en kwam erachter dat ik een meester nodig had. Tattoo Bart uit Oss kwam op mijn pad en heeft mij alle kneepjes van het vak geleerd. Waar ik hem tot de dag van vandaag zeer dankbaar voor ben. Ik heb daarna nog in Waalwijk in een shop gewerkt en in Portugal getatoeëerd, om daarna IL Casto te openen in Tilburg.

Ontmoet het

TEAM

Ben Kuis

Allround Tattoo-artist, Piercer

Tatoeëren is mijn grote passie. Ik heb in de jaren velen stijlen eigen gemaakt. Old school, Rozen, Religieuze afbeeldingen en Chicago style. Dit is wat ik heel graag doe. Ik heb ook een steeds grotere liefde voor blackwork, het wat extremere werk. Daarnaast zet ik ook piercings en handpoke tattoo’s. We zitten niet stil en blijven zoeken naar nieuwe stijlen.

Na het overlijden van mij eerste vrouw, waar ik 2 dochters mee heb, ben ik hertrouwd met een prachtige Spaans-Portugese vrouw Rosa. Rosa had al 1 zoon en samen hebben wij ook nog een zoontje gekregen. We hebben een behoorlijk druk gezin.

``De Kuis``

IL Casto
Hans

HANS VIJFSCHAFT

TATTOO ARTIST & DOTMASTER

Na een aantal afspraken, om er elke keer weer eentje bij te laten zetten, ben ik bevriend geraakt met Ben en zijn familie. Mijn interesse in de tattoo kunst is zo groot dat ik dat ook wilde gaan doen. Na een paar gesprekken met Ben, ben ik begonnen en en heeft hij mij enorm veel  kennis bijgebracht. Iets waar ik nu nog erg dankbaar voor ben.

Na een tijd zoekende geweest te zijn naar een stijl die ik leuk vind om te doen, ben ik uitgekomen bij Dotwork. Dit is een zeer ingewikkelde en tijdrovende stijl, die mij zeer ligt. Het liefst doe ik grote werken, alles wordt speciaal voor de klant getekend en niets wordt 2 keer gezet.

Ik ben erg gedreven in wat ik doe. Steeds opzoek naar betere inkt, machines of andere benodigdheden, zodat ik mezelf blijf uitdagen. Ik neem graag de tijd voor de klant en houdt niet van: ff vlug een tattoo zetten. De interactie met de klant vind ik het leukst, samen uitkomen op de juiste mandala, patroon of onderwerp.

Jorin

JORIN SWINKELS

Tattoo Artist

Van jongs af aan ben ik al bezig met tekenen, schilderijen maken en muur schilderingen. Op 15 jarige leeftijd vroeg een familielid mij om een tattoo ontwerp voor hem te maken. Dit ontwerp draagt hij nu op zijn lichaam. Dit vond ik zo geweldig dat ik hier in verder wilde. Sindsdien heb ik vele tattoo ontwerpen gemaakt. Ik heb de opleiding vormgeving gedaan, Via deze opleiding heb ik de stap genomen om een jaar stage te gaan lopen bij ‘’Tattoo Il Casto’’. Tijdens deze stage heb ik de basis technieken van het tatoeëren geleerd, en zal nu verder gaan als leerling, om op zoek te gaan naar een stijl die het meest bij mij past.

Ik vind het mooie aan tatoeëren dat ik mijn kunst aan mensen kan meegeven voor de rest van hun leven. Ik zie tatoeëren echt als een kunstvorm waar ik mijn passie voor tekenen in kwijt kan .Ik vind het tof om een verhaal van een persoon om te zetten in een tattoo. Als klanten blij zijn met hun tattoo dan kan mijn dag niet meer stuk.

Logo_wit_orange

Korvelseweg 148

5025 JL Tilburg

+31 (0)6 435 860 77

Maandag: 09.30 AM – 5:00 PM

Woensdag: 01.00 PM – 6:00 PM

Donderdag: 09.15 AM – 8:00 PM

Vrijdag: 09.15 AM – 6:00 PM

Zaterdag: 10.00 AM – 4:00 PM

Dinsdag & Zondag: GESLOTEN

2019 Tattoo iL Casto. All Rights Reserved.