Ben Kuis

Allround Tattoo-artist, Piercer

 

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Fout: er zijn geen verbonden accounts voor de gebruiker benkuis.

Als klein jochie kwam ik in aanraking met tattoo’s, diverse familieleden droegen stoere tattoo’s en als er iemand van de vaart thuis kwam, kon ik niet wachten om hun nieuwe tattoo te bewonderen. Dit is wat ik wilde, een full body (en dat is aardig gelukt). Toen ik 13 jaar oud was, ben ik aan de slag gegaan met naald, draad erom gewikkeld en Oost-Indische inkt. Ik prikte diverse tattoo’s bij mijzelf en daarna waren mijn broers ook slachtoffer. Prachtig om hier op terug te kijken. Dit was mijn start in de tattoo business. In 1995 heb ik de stap genomen om op cursus te gaan, eerst ook voor piercen, daarna tatoeëren en begon in 1996 een shop in Drunen. Vrij snel liep ik tegen de lamp en kwam erachter dat ik een meester nodig had. Tattoo Bart uit Oss kwam op mijn pad en heeft mij alle kneepjes van het vak geleerd. Waar ik hem tot de dag van vandaag zeer dankbaar voor ben. Ik heb daarna nog in Waalwijk in een shop gewerkt en in Portugal getatoeëerd, om daarna IL Casto te openen in Tilburg.

Tatoeëren is mijn grote passie. Ik heb in de jaren velen stijlen eigen gemaakt. Old school, Rozen, Religieuze afbeeldingen en Chicago style. Dit is wat ik heel graag doe. Ik heb ook een steeds grotere liefde voor blackwork, het wat extremere werk. Daarnaast zet ik ook piercings en handpoke tattoo’s. We zitten niet stil en blijven zoeken naar nieuwe stijlen.

Na het overlijden van mij eerste vrouw, waar ik 2 dochters mee heb, ben ik hertrouwd met een prachtige Spaans-Portugese vrouw Rosa.
Rosa had al 1 zoon en samen hebben wij ook nog een zoontje gekregen. We hebben een behoorlijk druk gezin. inmiddels zijn 3 het huis uit dus we hebben nog een inwonend kind, Fernando en hij is nu bijna 13jaar. En zo is de tijd voorbij gevlogen. momenteel ben ik getroffen door een auto – immuun ziekte deze ziekte heeft er voor gezorgd dat ik mijn prachtig werk niet meer kan voortzetten. Helaas, dit doet me echt verdriet maar als gezondheid je in de steek laat dan is het echt klaar!

 ik hoop dat jullie onze toppers Rosa en Luis een kans willen geven,  Alles wat ik wist het ik aan Rosa geleerd zijn heeft een stapje terug gedaan met andere werkzaamheden (nagelgroothandel)  om de tattooshop voort te zetten. wij zijn zelfs verhuisd van de boven etage naar beneden, alles in een zorgt toch voor een fijne sfeer. 12 jaar geleden toen we hier aan de korvelseweg begonnen was mijn shop ook achter en voor de nagelstudio. Door de jaren heen ontplooide Rosa zich in de nagelwereld en begon met haar eigen label producten en webshop en uiteraard een nagelgroothandel.
Toch was dat zwaar werken en dat kon wel prima want ze deed alles samen met onze dochters, maar door mijn ziekte wilde ze toch een stap terug doen om voor ons wat meer te zijn.
niet alleen eens stuk zorg van mij kwam er plots bij maar een groothandel daar zit echter ontzettend veel werk en stress aan. Het is niet alleen potjes kopen en op de planken zetten, nee van verpakkingen, labels, EU goed laten keuren en dan praat ik nog niet over marketing! Er zat geen ontspanning meer aan maar enkel stress. En wij hebben geleerd dat het leven meer inhoud dan alleen maar werken.
En dat konden we niet bij gebruiken.
Dus ze heeft het tatoeëren opgepakt en key hard gaan oefenen en tegelijk is ze opleidingen gaan volgen voor diverse beauty en permanente make up behandelingen, voor de tattoos is ze door mij opgeleid en ik blijf haar hierin steunen want ze wil absoluut niet dat Tattoo iL Casto stopt met bestaan. En nu is de tattooshop weer naar beneden verhuist , alleen nu is het uitgebreid met een VIP ruimte voor de PMU en diverse beauty behandelingen.
D
at het leven anders kan lopen dan we voor ogen hadden zijn we ons van bewust, maar het brengt je nog dichter naar elkaar toe. zoals ik zeg: het maakt je OF het breekt je!
Dus back to basic en geen stress de shop is in zeer goede handen. Kom het zelf ervaren zou ik zeggen!

 


bekijk hier onder onze pagina’s, je vind veel werk van mij maar helaas geen recente stukken.

Ik reken op jullie begrip en hopelijk tot zien. 

Goetjes Ben Kuis

Instagram